Ďalší ročník „Recyklácie Priateľov Zeme“ úspešne uzavretý

Košice, 19.04.2013

Aj  v roku 2013 sa uskutočnilo tradičné a obľúbené podujatie "Recyklácia Priateľov Zeme", umožňujúce ľuďom z Košíc a blízkeho okolia "zrecyklovať" nepotrebné, ale ešte zachovalé a funkčné veci, ktoré namiesto toho, aby skončili v odpade, nájdu ďalšie využitie.

Podujatie organizovalo občianske združenie Priatelia Zeme – SPZ spolu s partnermi Košice 2013, n. o. a občianskym združením Adventistická agentúra pre pomoc a rozvoj. Podujatie vecne podporili aj Dom ľudového tanca z Košíc.

„Recyklácia Priateľov Zeme“ v číslach:
- podujatie bolo otvorené pre návštevníkov 5 dní
- bezplatne pomáhalo 10 dobrovoľníkov Priateľov Zeme – SPZ a Adventistickej agentúry pre pomoc a rozvoj
- podujatie navštívilo takmer tisíc návštevníkov, z toho až 60 % si odnieslo veci na ďalšie využitie, len textilu odniesli 55 vriec a 193 tašiek
- medzi zaujímavosti, ktoré si na podujatí našli nových majiteľov možno zaradiť krájač na rezance, 2 horské slnká, 2 monitory, 3 hifi veže, 4 magnetofóny, strihač na vlasy, 2 ručné vysávače, 6 počítačových klávesníc, tlakový hrniec, elektrický klavír, 2 páry kolieskových korčúľ, 2 skateboardy, elektrický mlynček na kávu, kolobežka, akumulátorová vŕtačka, 2 mobilné telefóny, 5 telefónov na pevnú linku, 2 farebné televízory....
- celkovo tak išlo za týždeň o približne 2,6 tony vecí, z ktorých sa vyše 1,7 tony rozdalo
- zvyšných približne 0,9 tony vecí bolo venovaných charite.

„Záujem o toto podujatie je každý z roka na rok stúpa, čo nás samozrejme teší. Vďaka našej akcii si environmentálne prospešná myšlienka opätovného používania vecí nachádza čoraz viac priaznivcov nie len u sociálne znevýhodnených, ale aj u strednej vrstvy obyvateľov Košíc.“, hodnotí predseda Priateľov Zeme – SPZ Martin Valentovič.

Martin Valentovič, predseda Priateľov Zeme - SPZ, 0903 77 23 23, valentovic@priateliazeme.sk

Témy: odpady