„Recyklácia Priateľov Zeme“ sa koná aj v roku 2014

Košice, 22.04.2014

Priatelia Zeme – SPZ pokračujú v tradícii, a aj tento rok organizujú podujatie „Recyklácia Priateľov Zeme“. Košičania počas jedného týždňa môžu priniesť veci pre nich už nepotrebné, no stále funkčné či nositeľné. Zároveň si záujemcovia môžu za dobrovoľný príspevok pre nich užitočné veci vziať.

Toto podujatie teda nie je recykláciou v pravom zmysle slova, ide skôr o susedskú výmenu vecí, ktoré ľudia nepotrebujú, no nechcú ich len tak vyhodiť. Pre niekoho vec nepotrebná môže byť pre druhého ešte zaujímavá, užitočná. Takéto opätovné použitie vecí je ekonomicky, sociálne a hlavne environmentálne priaznivejšie ako ich vyhadzovanie do koša.

„Záujem priniesť použité, ale ešte dobré veci neutícha celý rok. Ľudia nám neustále volajú a píšu emaily. Teší nás, že má naše podujatie už medzi Košičanmi svoje meno a podporu.“, hovorí Martin Valentovič z Priateľov Zeme ¬– SPZ.

Podujatie sa bude konať v priestoroch vo vlastníctve Košického samosprávneho kraja s vchodom na Strojárenskej ulici číslo 3.

Príjem vecí bude prebiehať od 12. do 16. mája 2014 a ľudia si môžu prísť vybrať veci od 14. do 16. mája 2014, vždy v čase od 10:00 do 17:00 hod..

Veci, ktoré sa prijímajú, sú prevažne textil, obuv, hračky, knihy, elektronika, ľudia však môžu priniesť aj bicykle a iné športové potreby, keramiku, kuchynský riad či umelecké predmety.
Všetky prinesené veci musia byť čisté a funkčné. Jednoducho ešte použiteľné.

Keďže nemáme k dispozícii priestory na uskladnenie väčších kusov nábytku, či chladničiek, takéto nebudú prijímané. Ľudia však môžu spraviť ich fotografiu, pripojiť krátky popis veci, termín na vyzdvihnutie, miesto vyzdvihnutia a kontakt a priniesť túto ponuku na podujatie, alebo poslať na e-mail spz@priateliazeme.sk.

Veci, ktoré počas „recyklácie“ nenájdu svojho nového majiteľa, budú odovzdané charite.
Priatelia Zeme – SPZ privítajú záujemcov o dobrovoľnícku pomoc na akcii. Záujemcovia sa môžu prihlásiť na telefónnom čísle 0903 77 23 23.

„Recyklácia Priateľov Zeme“ 2014 sa koná vďaka podpore Nadačného fondu T-Systems Slovakia spravovaného Karpatskou nadáciou.

Martin Valentovič, predseda organizácie, 0903 77 23 23, valentovic@priateliazeme.sk

Cieľová skupina: školy | verejnosť